Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ultrahangos kutya-macska riasztó kültéri 200 m2

Ár:
14.871 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Raktárkészlet 1: 86 db raktáron
Cikkszám: WK0052
Menny.:db

Csatolt dokumentumok

Leírás és Paraméterek


Az elriasztandó állatok nem tudnak alkalmazkodni a folyamatosan változó ultrahangjelekhez, melyet a készülék kibocsát. Idegrendszerüket nagyon zavarja az állandó ultrahang-sugárzás, és ez kihatással van a táplálkozási és kommunikációs szokásaikra. A környezet ellenségessé és kényelmetlenné válik számukra, ezért elhagyják a területet. A készülék hatókörzetétől tartsuk távol a kedvtelésből tartott házi kedvenceket.

A Weitech technológia hatékonyságát független laboratóriumi tesztek bizonyítják.

Az ultrahangról

Az ultrahang 20 000 Hz feletti hangtartománya emberek és a legtöbb állat számára alig hallható. Nem hatol át a falakon. A jelek visszapattannak a kemény felületekről, ezzel hatása megtöbbszöröződik. A lágy anyagok azonban, mint pl. szőnyeg, függöny, kárpitozott bútor, elnyelik az ultrahangot, mely csökkentheti az egység hatékonyságát. A legjobb eredmény elérése érdekében ne helyezze bútor, függöny vagy más tárgy mögé.

Üzembe helyezés és használat

Helyezzük el olyan magasságba, ahol az elriasztani kívánt állat közlekedik. (Pl. macska esetén a föld felett 20-30 cm magasságban), a földdel párhuzamosan. Szükség esetén a készülék rögzíthető falra, oszlopra. Az idősebb állatok hallása rosszabb lehet, ezért, ha azt veszi észre, hogy az állat nem reagál, csökkentse a frekvenciát.
A készülék LED világítással van felszerelve. Ha bekapcsoljuk, a vaku 5 alkalommal felvillan, miközben folyamatosan hangot ad ki. Ez 7 másodpercig tart. A vaku külön kapcsolható.
A készülék működtethető elemekkel (4 darab "D" LR20 1,5V típusú elemmel működik) vagy adapter segítségével hálózatról. (Adaptert külön lehet vásárolni hozzá WKT052 cikkszámon.)
Ha elemekről működtetjük, a vaku miatt jelentősen csökken az elem élettartama, ezért ilyenkor használata meggondolandó.

A készülék mozgásérzékelője mozgásra aktiválódik és egy speciális hangjelet bocsát ki. Ennek frekvenciája a beállítástól függ. Az infravörös mozgásérzékelő a jel befogása után 7 másodpercig ultrahangot bocsát ki, majd 5 másodpercre in aktiválódik. Ha a mozgás folytatódik, a folyamat újra indul.
A legalacsonyabb frekvencia az emberek egy része számára is hallható, és esetleg zavaró lehet. Ekkor emelje a frekvenciát a gomb alacsonyabb állásra való tekerésével.
A vaku fényjelek kibocsátásával emeli a riasztás intenzitását.

Működés és használat:
Ez a készülék infravörös érzékelővel rendelkezik, mely a mozgásra reagál. A készülék olyan magasfrekvenciájú hangot (ultrahang) bocsát ki, mely csak kissé, vagy
egyáltalán nem hallható az emberek számára, de bizonyos állatok igen jól hallják. Ezeket az állapokat zavarja ez a hang; megváltoztatják viselkedésüket és elhagyják
a területet. Ezzel egy időben a lámpa villogni kezd, amely szintén hozzájárul az állat elijesztéséhez. A villogó lámpa a készülék alján lévő gombbal kapcsolható be
(ON) vagy ki (OFF).
Az észlelés hatótávolsága +/- 13 - 14 méter.
Amint a készülék a hatótávolságán belül mozgást észlelt, 7 másodpercig hallatja az előre beállított frekvenciájú ultrahangot, majd visszaáll készenléti üzemmódba.
Ha a mozgás még mindig észlelhető, akkor a készülék 5 másodperc elteltével ismét aktiválódik. Ez a ciklus többször megismétlődik.
A készülék fedelén megtalálható az elriasztandó állat fajtájának megfelelő frekvenciabeállítás: 1 / 7 = macska, 2 / 7 = kutya, 3 / 7 = róka, 4 / 7 = nyest, 5 / 7 = nyúl, 6 /
7 = mosómedve.
Megjegyzés: 1 = magas frekvencia (+/- 24 KHz) és 7 = alacsony frekvencia (+/- 15 KHz). Az emberi hallás felső határa körülbelül 20 KHz. Bizonyos beállításokban
magas hangú sípolást hallhat.


Felhasználási területek:
Kültéri használatra
Kutyák, macskák, nyestek ellen

Jellemzők:
LED világítással
Állítható hangfrekvencia
Külön kapcsolható vakuval
Elemekkel vagy adapterrel hálózatról működik (adapter külön vásárolható WKT052 cikkszámon)
Mozgásérzékelő
Földbe szúrható pálcára állítva vagy falra, fára szerelve felakasztva használható

Adatok:
220 V hálózatra köthető adapter segítségével (adapter külön kapható)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!